... katsoesssa, ja valvoessa on puikoiltani putkahdellut valmistakin. Mä olen selaisten pienten töiden neuloja sillä ohjeista en juuri mitään ymmärrä. Mutta nyt löytyi mukavan pipon mallin jossa ohjekin oli ymmärrettävä. Lankaa, loankaa, ja lankaa... blogista bongasin tämäm Mariomyssyn. Ja ohjeen tulostin itselleni sitten tästä linkistä, Jatta Soheltaa blogista. Myssy on ehkä turhan suuri päähäni. Mutta toivotaan että tulee käytettyä.

Lankana on Viron Karnaluksista tuomaani Patonsin Jet-lankaa. Lankaan neuvottiin 5,5 puikot mutta itselläni täytyy olla usein pienemät mitä ohje on. Niinpä mysyykkä on neulottu 5 puikoilla. Ihanan pehmeää lankaa jota oli ilo tikutella.

Tässä kuvassa näkyy värit paremmin, vaikka kuvaajalta onkin niska jäänyt piiloon.

Toisena työnä, osittain jo Oulun reissulla alkanut, on valmistunut niin kutsutut Jooga-sukat. Joogaa en harasta mutta, Reino tossujen kanssa nämä ovat töissä paljon mukavammat kuin tavalliset villasukat.

Näissä on ollut väärän kokoiset puikot. Jäivät hieman löysäksi eikä jälki ole kaunista ja siistiä. Lankana seiskaveikan isoraitraa. Ohje on ihan vaan omasta päästä. Ja ovatkin sellaiset kokeilusukat. Jos vaikka toiset kokeilisi myöhemmin.

Kun tuossa jokin aika sitten vanhempi poikani oppi lukemaan sai hän kännykän joka olin luvannut. Piti kännykkä saada lämpimään talvenpakkasilla, koulurepussa. Pikaseen sille sitten valmistui tämänlainen pussukka lanka jämistä, joita vielä tämänkin peiton jälkeen on jäljellä.

Huonosti on Suomelta nämä kisat menny, mutta sinnillä istun telkun ääressä ja hurraan sitten vaikka ruotsalaisille, jos muutakaan en voi. Lapaset on puikoilla, ihan itselleni, kerkeevät tässä vielä valmistumaan vaikka lomaa en vietäkään, kuten monet muut juuri tällä hetkellä.