Tässä nyt sitten vihdoin mun tekele huovuta sideharsolle kurssilta. En aloittanut sitten mistään ihan pienestä työstä. Toiselta opettajalta sainidean tähän, ja mähän sitten päätin alkaa hommiin. Tähän työhön käytin värjäämätöntä sideharsoa. Värjätyt säilytän ensiviikonloppuun, jolloin menen kurssille, jossa tehdään keskeneräisiä töitä valmiiksi.

Ensin siis ompelin kaksi sideharsoa yhteen. 80x200m näöin peitosta tuli 160x 200 ennen huovutusta. Huovutettaessa menee tietenkin kasaan. Tein tämän suomenlampaanvillasta. Mahdollista on käyttää neilahuopaa ja/tai merinovillaakin.

Levitin sideharson ison kuplamuovin päälle, jolle sitten aloitin asettelemaan villasta neliöitä. Neliöt ovat kaksinkertaisia, aika ohuitakin villakerroksia ristikkäin. Eli kun alla on sideharso saadaan hyvin ohutta huopaa, eikä ns. reijät ja läpikuultavuus haittaa.

Tässä kaikki neliöt aikaa tähän kului melkein kaksituntia.

Kastelin kuumalla saippuavedellä ja päälle asetellaan kuplamuovi. Kuplamuovin päältä sitten aletaan hieromaan ja huovuttamaan alkuun työtä.

Kun työ on tarpeeksi alkuun huopumut niin että palaset pysyvät paikallaan. Kastellaan työ tulikuumalla saippuavedellä ja rullataan koko työ kuplamuoveineen "lötköpötkön" ympärille, pyyhe vielä ympäri ja naruilla kiinni. Rullataan n. 10-15 min. Avataan, käännetään työ ja sama alusta. Mun työ oli vaan niin suuri etten saanut sitä pitkältä sivulta käännettyä. Siksi osa huovutksesta piti tehdä käsin, ilman lötköpötkön ja omaan ruumiin painoa ja voimaa.

Valmis työ märkänä, on se vaan niin ihana ja lämmin vaikka kerroksia on vain kaksi ja jostain kuultaa läpi.

Koko työhön käytin aikaa 5 tuntia.

Moni teki itselleen "tunikoita" liivejä tai miksi niitä voisi sanoa. Harmittaa kun en ymmärtänyt napata sellaisesta kuvaa. Mutta jos vaikka teenitselleni niin kuvaan sen sitten teille näytille. Yksi salusiinikin tuli valmiiksi, valkoinen keltaisin kukin. Kaunis sekin.