Kylmät kelit ovat yllättäneet. Välillä aamusella eskarimatkalla tarvitaan jo väliasua takin ja housujen alla. Ompelin pojalle fleeceasun sitä varten. Kankaan olen kaivanut joskus jostakin palalaatikosta, ja maksanut muistakseni ihan pari euroa. Itse en niin tuon kuosin ystävä ole, mutta ei kai sillä niin väliä ole jos puku on tarkoitettu vain aluspuvuksi, ja lämmikkeeksi.

Ruskeat hihat tein myös jämäpalastoista jotka löysin fleecekangaslaatikon pohjalta. Paitaan en tehnyt vetoketjua, sillä mielestäni kaksi vetoketjua päällekkäin on jo paljon, näin ollen paitamallinen päänylivedettävä, varmastikin on miellyttävämpi puvun alla.

Paidan helmaan en laittanut resoria, näin sen saa laitettua housujen sisään tarvittaessa, tein kuitenkin tarpeeksi pitkän jotta helma ei nouse ja selkä tule paljaaksi. Housuista olisi saanut tulla vähän väljemmät, mutta toivotaan että noilla pärjätään. Pukuhan menee sitten taas mukavasti talvihaalarin alle talvella, varsinkin jos saadaan se ennustettu ennätyskylmä talvi.

Itselle tein kotikäyttöön ihan peruspaidan, trikoosta, pitkähihaisena, ja tarpeeksi pitkällä helmalla jotta se uppoo ulkohousujen alle haravointi ja lumenluontipuuhissa.

Hihojen pitää olla myös tarpeeksi pitkät, mutta sopivasti leveät jotta ne saa nostettua kotiaskareissa ylös.

Kaula-aukko jäi ehkä vähän lörpöttämään mutta toivotaan sen vähän vielä asettuvan pesun jälkeen.

Kaava puseroon on yhdestä lempipuserostani, jonka olen kaupasta ostanut. Olen todella laiska piirtämään kaavoja, todella usein tulee leikattua toisen puseron tai housujen perusteella, mikäli kyseessä on perusvaate. Samoin on tuon fleece puvun kanssa. Kaapista nappasin pojan hyvän malliset puseron ja housut ja niiden avulla sitten leikkelin.