Tässä lisää huovutuskurssin satoa. Näistä näin unta jo ennen kurssia, monena yönä. Ja ihanathan niistä tuli, kuten unessa.

Tossut on huovutettu suomenlampaanvillasta kaavan avulla. Ihan tälläistä kaavaa ei opettajalla ollut joten piirtelin sen itse peruskaavaa apuna käyttäen.

Kaavaan päälle ensin pyörittelin punaista hahtuvalankaa kaksinkertaisena, jota olen ostanut tätä liinaa varten. Päälle sitten kerroskerrokselta mustaa villaa. Viimeinen kerros, siis se joka on sisäpuolella valmiissa tossuissa on punainen villakerros.Tossuihin meni muistaaksei koko 100g villaa + punainen ohut kerros. Mutta pitää huomioida että jalkani koko on 35. Joten normiaikuisten tossuihin menee enemmän.

Nämä tossut tein lapsilleni. Tossuista tuli hieman ohuet, jostakin kohtaa jopa kuultaa läpi, vaikka kuvittelin niissä olevan villaa tarpeeksi. Nämä tossut olivat sellainen lisätyö kun aikaa oli.

Tuo punainen villa oli oudon karheaa, eikä ollenkaan niin miellyttävän tuntuiset kuin mustat tossut. Punaiset tossut ovat kokoa 30. hieman pienemmät siis kuin omani. Niin ne lapset vaan kasvaa. Näihinkin tein vähän väriä antamaan sinisen sisustan, ja jotteivat olisi niin jouluiset. Vaan taitavatpa siltin olla...