Tässä taas pikkuvinkkejä huovutukseen. Näitä joskus aikanaan multa kysyttiin ja nyt muistin ottaa kuvia.

Aloitetaan pohja työstä.

Tähän cooleriin laitettiin koristeeksi mustaa hahtuvalankaa. Kiuputettiin kaavan pääle. Kaava on ns. jumppamattoa. Kuva on ystäväni coolerista, oma jäi kuvaamatta tässä vaiheessa. Hänellä myös tuollaista kimalle"lankaa".

Tämän jälkeen laitetaan ohuita kerroksia villaa, aina eri suuntiin. Kastele aina kerros, käännä ja uusi kerros. Älä hankaa, äläkä huovuta. Vain kuumaa saippuavettä.

Kun työ on kasteltu, näyttää se tältä. Tämä puoli on nurja puoli, ja kaavaa vasten oleva on oikea puoli. Ota hyttysverkkoa ja huovuta sen avulla villat kiinni toisiinsa. Kuumaa saippuavettä kuluu paljon.

Hankaa, hankaa ja hiero. Kun työ on hupunut melko kiinteäksi ja kestäväksi. Tähän tarvitaan näppi tuntumaa. Niin ettei kravoista kiinni otetaessa villakerrokset irtoa voidaan työ siirtää bambuverhon sisään rullattavaksi.

Rullaa työtä joka suunnalta ja molemmilta puolilta. Lisää tarvittaessa kuumaa saippuavettä.

Kun työ on huopunut hyvin, työ vetää kippuraan kaavaa. Voidaan kaava poistaa.

Avaa saksilla se reuna auki, joka pitää. Tässä coolerissa sekä alareuna että pullon suuaukon kohta. Ota kaava pois. Hankaa käsillä leikatut reunat saippuavedellä (kkumalla). Käännä työ ja tee sama kierros bampu verhon sisällä.

Kun työ on hupunut, tee vielä vanutus. Hakkaa ja rutistele työtä vuorotellen kuumassa ja kylmässä vedessä. Ota viinipullo avuksesi ja muokkaa sitä sopivaksi pulloon. Viimeisenä kylmällä huuhtelu.

Tässä mun valmiit työt jotka menevät lahjaksi viinipullojen kanssa.

Työhön menee n. 30-50g villaa. Mun töissä on sekä suomenlampaan villaa että Virosta ostettua villaa. Kokemuksesta että tuo Virosta ostamani huopuu helpommin. Suomenlampaanvillasta taas aina luonnon värinen huopuu helpompi kuin käsitelty/värjätty villa.

Aikaa tälläisen coolerin tekemiseen menee alta kaksi tuntia, minulta. Tunti ei ihan taida riittää, riippuu paljonko pölöttää samalla.